Jeppe Juel med to velafstammede debutanter

Skrevet af Claus Juncker.

Jeppe Juel bringer denne weekend to nært beslægtede debutanter til start. Med Ready Cash og S J´s Caviar som fædre og Magna November, der tidligere har produceret bl.a. Open, som henholdsvis mor og mormor kan man tillade sig at have troen på, at der her er tale om lidt ud over det sædvanlige.

Caviar. Privatfoto

Hestene der er tale om, er hingsten Caviar (S J's Caviar - Sidney), der debuterer fredag på Jydsk Væddeløbsbane samt hoppen Chloe (Ready Cash - Magna November), der indleder sin løbskarriere søndag eftermiddag på Skive Trav. Travmagasinet tog en snak med Jeppe Juel om de to spændende treåringer, der begge ejes af Team Juel, identisk med Jeppes far Niels Juel.

 - Caviar er en fin hest, der har gjort det meste rigtigt i træning. Han fik fjernet et par mus sidste sommer, på et tidspunkt hvor han næsten var startklar, så det er derfor han først kommer nu. Han er ligesom alle mine andre heste primært forberedt hjemme på gården, og prøveløbet var hans andet reelle banejob. Han er en forholdsvis stor hest, der kommer velforberedt uden at være toppet. Jeg klokkede ham til 1.16,5 den sidste kilometer i prøveløbet.

 - Chloe er et utroligt stort talent med en fantastisk teknik og en enorm eksplosivitet. Hun er en typisk Ready Cash med lidt høj tænding, så man skal passe lidt på hende. Det bliver et roligt oplæg de første starter for ikke at brænde hende af. I prøveløbet kørte jeg kun med hende de sidste 400 meter, og ned gennem opløbet tog hun længder ind på en hest som Photo Gardenia, siger Jeppe Juel, der ikke lægger skjul på, at han er utrolig spændt på at få dem i gang.

Chloe. Privatfoto

Skal tilhøre de bedste

Selv om de er nært beslægtede - Caviar er således nevø til Chloe - kan man ifølge Jeppe Juel ikke drage sammenligninger mellem dem. Han ser Caviar som en allround hest, mens Chloe er en mere speedy type. Spurgt ind til forventningerne til deres debut, men også til dem på sigt taler Jeppe Juel mest i generelle vendinger:

 - Hvor langt de rækker kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, men med de sats vi gør i vores familie, skal de tilhøre de bedste, og det tror jeg også at de gør. Det tegner i hvert fald sådan indtil videre. Det vigtigste lige nu er, at de kommer godt i gang og at de forbedrer sig kontinuerligt med starterne. Det er ikke afgørende for ejerkredsen, at de vinder første gang. Man skal huske på at det er nulheste. Man kan træne nok så meget med dem, men løb er bare noget helt andet.

Det må som travtræner være en gave, at have en far der satser så massivt på ens forretning?

 - Han er en gave for dansk travsport, konstaterer Jeppe Juel.

Men du må også føle dig privilegeret?

 - Uden ham var jeg her ikke, og dermed er han en gave for dansk trav, afslutter Jeppe Juel, der har selvtilliden i orden, og som altid er god for en frisk bemærkning.

 

Baneprogrammet til fredagens løb på Jydsk Væddeløbsbane med start kl. 15.45 finder du HER

Baneprogrammet til søndagens løb på Skive Trav med start kl. 13.15 finder du HER

 

Travkalender Nr.1

Løbskalender

Sportsinfo & Resultater

Spil på heste

 

100% bonus - Op til 1.000 kr.

 

100% bonus - Op til 2.000 kr.

 

100% bonus - Op til 1.500 kr.

 

100% bonus - Op til 2.000 kr.

 

 

100% bonus - Op til 1.000 kr.