Amulet i sæsondebut

Skrevet af Claus Juncker.

Peter og Lone Rasmussens Derby Hoppeløbsvinder Amulet er ved fredagens stævne på Jydsk Væddeløbsbane tilbage i væddeløbene efter en løbspause på knap seks måneder. Den veludseende hoppe med en uhørt høj sejrsprocent på 81, skal i år forsøge at vokse ind i hoppeeliten. Med hendes kun 16 starter på bagen bliver hun for alvor udfordret, nu hvor den kommer til at møde ældre og langt mere rutinerede heste.

Amulet og en koncentreret Birger Jørgensen på  mod sejren i Dansk Hoppe Derby 2016. Foto: Martin Timm Holmstav

Ifølge Peter Rasmussen er Amulet kommet godt igennem vinteren, og det er en velforberedt hest, han glæder sig til at vise frem for publikum.

 - Vi har været forskånet for uheld igennem hele vinterpausen, så hun er velforberedt uden af være toppet på nogen måde. Desuden har vi lige tjekket op på hendes tænder, ligesom vi har taget en udvidet blodprøve for at være sikker på, at det er en hest i bedste skik vi bringer til start, indleder Peter Rasmussen, der dog tilføjer at hun med forårets komme er begyndt at fælde, hvilket man altid skal være opmærksom på, kan tage lidt af energien.

Peter Rasmussen fortæller til Travmagasinet, at hun i vinterpausen er vokset en centimeter eller to, uden at det er noget der lige fanger øjet. Han fremhæver at hun virker stærkere grundet vintertræningen, men at hun af natur er en slank type, så vi skal ikke forvente at se hende med et andet udtryk end sidste år.

Fikspunkterne i år er DM for hopper og DM for 5-årige hopper, og spørgsmålet er, hvorvidt Amulet evner at udvikle sig til at kunne præge hoppeeliten.

 - Jeg har forhåbninger på, at der er en del udvikling at hente i hende på sigt. Hun har kun gået med vatudtræk og uden forsko nogle enkelte gange, og rent træningsmæssigt har jeg, bortset fra op til hoppederbyet, aldrig budt hende noget ekstra. Desuden er hun ekstrem stærk i bentøjet og er helt exceptionelt aldrig blevet dyrlægebehandlet, til trods for at hun er blevet tjekket op af flere omgange.

- Der er altså flere ting at skrue på, og jeg føler afgjort, at der er noget at give af endnu, siger en optimistisk Peter Rasmussen.

Fremtiden som følhoppe

Med en hidtil imponerende karriere er det nærliggende at spekulere i, hvornår avlsboksen venter for Amulets vedkommende.

 - Der er ikke lagt nogen konkrete planer i den retning. Meget afhænger af hendes udvikling og hvordan hun tager springet ind i klassen. Man kan sige at det mere eller mindre er hende selv der bestemmer det. Lone (Peters hustru) og jeg er helt enige om, at hun ikke skal udpines på nogen måde. Der er måske et par sæsoner eller tre mere i hende, siger en eftertænksom Peter Rasmussen.

Kredsen omkring Amulet samlet i vindercirklen efter triumfen i hoppederbyet. Foto: Martin Timm Holmstav

Når man snakker avl, undgår man ikke at bemærke, at Peter Rasmussen ofte benytter lejligheden til at rose avlshingsten ENS Snapshot, der er far til Amulet, såvel som hans anden gode femåring Avalon.

Hvad er det ved netop denne hingst, at du synes så godt om?

 - Det er value for money. Jeg synes at folk i for høj grad skyder efter udenlandske frosthingste, med dertil forhøjede dyrlæge omkostninger. ENS Snapshot er ingen Muscle Hill, men den passer godt til det danske marked og fås til en god pris siger, Peter Rasmussen, og tilføjer:

 - Dens afkom har et godt temperament, er godt bygget med en god størrelse og har en fornuftig hjerte-/lungekapacitet. De er måske en lille smule sene, men jeg ser det som noget positivt, at de ikke bare er early speed, der er tidligt brændt ud.

Fredagens starter i Århus

Slutteligt skal vi have knyttet et par kommentarer til fredagens starter på Jydsk Væddeløbsbane. Peter Rasmussen bringer udover Amulet også Avalon til start.

 - Amulet er ikke ubekendt med voltestart, og jeg forventer ikke at det giver problemer, selvom det er første gang hun prøver det netop i Århus. Det er et lille felt, og jeg læser det sådan at den af tillægshestene, der først kommer frem til spidshestene står bedst til. Fokus er på at få hende godt i gang, men omvendt kører vi for at vinde. Hun har en lille fordel af at løbe højre rundt, hvor hun i modsætning til mange andre løber med svingene fremfor imod dem. Jeg er meget spændt på at møde en hest som Salina, der har langt mere hår på brystet og er etableret i klassen. Amulet er godt forberedt, og jeg forventer en god præstation. Starten her bliver sandsynligvis med forsko, men det er ikke noget der betyder det helt store i et voltestartsløb. God chance.

 - Avalon har gået alle sine intervalarbejder sammen med Amulet, så han er forberedt på samme måde. Han fik ikke helt det ud af fireårssæsonen, som vi havde håbet på, men jeg har en god fornemmelse med ham og tror at han får en rigtig fin sæson. Her er han lidt hårdt meldt ind, og møder et par gode heste der har løb i kroppen, så jeg forventer ikke, at han matcher dem direkte i sæsondebuten. Han tager en af de bedre præmier, afslutter Peter Rasmussen.

Baneprogrammet til fredagens løb i Århus finder du HER  -  Du kan spille til løbene HER

 

Travkalender Nr.1

Løbskalender

Sportsinfo & Resultater

Spil på heste

 

100% bonus - Op til 1.000 kr.

 

100% bonus - Op til 2.000 kr.

 

100% bonus - Op til 1.500 kr.

 

100% bonus - Op til 2.000 kr.

 

 

100% bonus - Op til 1.000 kr.